En stor rubrik.

För 13 år sedan köpte vi två dräktiga fjällnära kvigor. Och det var nära att Flinga inte hade varit en av dem, vi hade sett ut Grågås och en annan champagne tecknad kviga. men det visade sig att den var för nära kalvning för att kunna transporteras, så det blev Flinga istället. Det har alltid kännts som att det var någon mening med det! För vilken fantastisk kviga vi köpte! Hon kalvade sin första kvigkalv, som vi fortfarande har kvar. Hon handmjölkades och stod helt lugn och stilla, som en gammal erfaren mjölkko från första mjölkstrålen!
När kompisen Grågås kalvat in (och inte alls stått stilla vid mjölkning, tvärt om nästan rivit det lilla stallet och sprayat hela båset full med mjölken jag hade fått ihop) så började brunsterna komma på de båda. De synkade ganska snart och det kunde ta 20 minuter att få ut dem till hagen, som låg 10 meter från stalldörren. Jag beställde seminering och personalen trodde mig inte när jag bokade två semineringar på två kor samma dag. Jag fick en lektion i att man kan ju inte bara seminera en ko när som helst, man måste pricka rätt tidpunkt i brunsten! Jo, det är jag medveten om svarade jag. de är högbrunstiga båda två. Semineringen resulterade i kalv nummer två, också en kviga. Vi hade då hunnit flytta till Hoberg och seminering igen blev aktuell. Dock kom fakturan och restiden ut till finnmarken gjorde att vi sedan dess hållt oss med egen tjur. Dock fick 

Du kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.